Activiteiten en evenementen

Activiteiten in en rond de Historische Stadshaven

Torenbeklimming (onder begeleiding van een gids)

Het Gidsengilde Woudrichem organiseert elke zaterdag speciale rondleidingen in de Martinustoren. De rondleidingen zijn om 13.00 uur, 14.00 uur, de laatste rondleiding is om 15.00 uur. Klik HIER voor meer informatie.

Museumwerf D’n Hûig

De werfschuur dient tevens als havenkantoor en is open voor bezoekers. Hier vindt u vaak de havenmeester. Kom gerust een kijkje nemen!


Klik hier voor meer activiteiten in en rond Woudrichem

Geplande evenementen

Stichting Evenementen Woudrichem 

Visserijdag Woudrichem

31 AUGUSTUS 2023 10:00 – 17:00

Tijdens de visserijdag wanen we ons even terug in de tijd dat bijna alles om visserij draaide in Woerkum. De oude vesting- en vissersstad Woudrichem, bekend als Woerkum, heeft een rijke historie op het gebied van de riviervisserij. De vesting heeft dan ook al vanaf 1362 visrechten. Tot begin 1900 bestond de bevolking voor een belangrijk deel uit vissers. Zij gingen met hun zalmschouwen de rivieren op en visten er onder meer op zalmen, finten en paling. Denkt u eens aan een vissersvloot, een vishaler of de galg. Dit alles is te zien tijdens de visserijdag met daarbij ook diverse andere activiteiten als roeiwedstrijden en oude ambachten. Kortom veel gezelligheid!